Bostadsguide

Bostadsguide

Ställ dig i kö! För att söka bostad som blivande student på Jönköping University rekommenderar vi att du ställer dig kö på studbo.se. Där har du möjlighet att göra intresseanmälan för de studentbostäder som publiceras där av flera lokala bostadsbolagen.

Kontakta dem privata hyresvärdar som publicerar sina annonser under kategorin Privatrum på studbo.se. Där bokar du själv ett möte med hyresvärden, inga köpoäng krävs.

Sök bostad aktivt! Vid terminsstart är det många som söker bostad och därmed är det högt tryck på studentbostäder. Vi rekommenderar därför att du även gör intresseanmälan för de bostäder som ligger lite utanför stadskärnan.

Viktigt! För att kunna teckna ett hyreskontrakt måste man vara antagen på JU och läsa minst 15 hp/termin.

Tänk på att du eventuellt inte får ditt förstahandsval direkt och att du behöver vara beredd på en tillfällig lösning vid terminsstart.

Vid terminsstart kommer det eventuellt att finnas övernattningsmöjlighet i närheten av Jönköping University. Detta är en tillfällig lösning som är till för dig som inte löst ditt boende eller har ett senare inflyttningsdatum och ändå vill vara delaktig vid terminsstart.

En fadder eller klasskamrat har ibland möjlighet att hyra ut en del av sin bostad under den första tiden.

För råd och guidning i ditt bostadssökande hör gärna av dig till info@studbo.se